Behandeling en expertise
Benieuwd hoe het team ‘’Behandeling en expertise” ervoor zorgt dat u altijd de juiste behandeling krijgt, of u nu thuis woont of in een van onze locaties? Bekijk dan bovenstaande animatievideo.
Behandelaren van ZorgSpectrum zijn gespecialiseerd in diverse chronische ziekten
Of iemand nu thuis woont, tijdelijk bij ons verblijft of in een nieuw thuis woont in een van onze locaties, er is altijd een deskundig team van behandelaren aanwezig met veel vakkennis over chronische ziekten en behandelmethoden. We noemen deze groep deskundigen bij ZorgSpectrum ‘Behandeling en expertise’. Zij zien snel welke behandeling de cliënt kan helpen in elke specifieke situatie.

Eerstelijnsverblijf en contact met de huisartsen
Niet alleen onze cliënten kunnen rekenen op de deskundigheid van onze groep behandelaren. Ook de huisartsen weten de weg naar onze specialisten ouderengeneeskunde goed te vinden. Bijvoorbeeld om te overleggen welke ondersteuning zij hun patiënten het beste kunnen bieden. Die contacten vinden wij zeer waardevol. Daarom hebben onze specialisten ouderengeneeskunde begin 2017 een bezoek gebracht aan het merendeel van de huisartsen in de regio’s Nieuwegein, Houten en Vianen om hen te informeren over de veranderingen in het eerstelijnsverblijf (ELV) die per 1 januari 2017 zijn doorgevoerd. ‘Eerstelijnsverblijf’ is een vorm van zorg voor iemand die tijdelijk om een medische reden niet meer thuis kan wonen. Een goede gelegenheid om in een persoonlijk gesprek met de huisartsen deze veranderingen toe te lichten en om met elkaar in gesprek te zijn waar wij elkaar kunnen helpen in de zorg en ondersteuning naar inwoners van onze gemeenten.

Zorg op maat
Elke chronische ziekte kent verschillende fases en problematiek die raakt aan het zelfstandig leven. Onze specialisten herkennen deze goed. Bijvoorbeeld van veel voorkomende aandoeningen zoals dementie, Parkinson, COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease), MS (Multiple sclerose) of een beroerte/CVA (Cerebro Vasculair Accident). De behandeling stemt het team volledig af op de persoonlijke situatie en gezondheid van de cliënt, waardoor de eventuele gevolgen zoveel mogelijk beperkt of waar mogelijk vermeden worden.Bovendien kijken de behandelaren niet alleen naar de behandeling binnen hun eigen vakgebied. Zo nodig schakelen zij de kennis in van andere behandelaren uit het team om deze optimaal af te stemmen op de persoonlijke situatie van de cliënt. Door deze samenwerking in het team zijn de communicatielijnen kort en bespreken zij samen met de cliënt het complete behandelplan. Dit verkort niet alleen de behandelingsperiode, deze is ook effectiever omdat we alle klachten in samenhang bekijken. Zo maken onze behandelaren samen meer mogelijk en bieden zij zorg op maat.
Lees verder
Kengetallen