divider

Algemeen hand op rug LD20160622 349 WEBBanner

Partner in balans

Voor wie?
De online cursus ‘Partner in Balans’ is bedoeld voor naasten van mensen met dementie en/of de ziekte van Parkinson. Het programma is een initiatief van het Alzheimer Centrum Limburg, mogelijk gemaakt door het Alzheimer Onderzoekfonds Limburg en Alzheimer Nederland. Het doel is om een gezonde balans te behouden in het dagelijks leven.

In deze cursus volgen deelnemers in hun eigen tijd via de computer een aantal modules die aansluiten bij hun hulpvraag. Elke module bestaat uit verdiepende informatie over een bepaald thema, filmpjes van mantelzorgers en opdrachten. De deelnemers krijgen begeleiding van een coach. Dit is de casemanager of de psycholoog. De coach kijkt mee en geeft feedback op de opdrachten.

Kosten
Wanneer u deelneemt aan Partner in Balans betaalt u eenmalig een bijdrage van 200 euro. U kunt vervolgens een jaar lang gebruik maken van het programma. Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan kan het zijn dat deze online cursus wordt vergoed. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.

Aanmelden
Interesse in het programma? Aanmelden kan via het Mobiel Geriatrisch Team of de dagbehandeling als uw naaste daar al bekend is.

Waar?
U volgt de cursus online in uw eigen tijd.

footer boog