divider

Mondkapjes vooralsnog niet verplicht

Bij ZorgSpectrum is het op dit moment niet verplicht een mondkapje te dragen. Toch kan het zijn dat u op een aantal woningen of afdelingen de medewerkers met een mondkapje ziet. Hoe dat kan, leggen we uit in dit nieuwsbericht.

De besmettingscijfers in de regio zijn opgelopen, maar het aantal patiënten dat noodgedwongen opgenomen moet worden in de ziekenhuizen, is gelukkig beperkt. Het aantal cliënten binnen ZorgSpectrum dat positief getest is, is eveneens beperkt. Bovendien zijn cliënten die wel positief getest zijn, minder ziek dan in de vorige corona-pieken.

Is er aanleiding de mondkapjesplicht weer in te stellen?
Nee. Maar er zijn bij ZorgSpectrum wel woningen of afdelingen waar het (tijdelijk) verplicht is voor medewerkers om een mondkapje te dragen. Dit heeft dan altijd te maken met de zorgcontinuïteit die wij blijven bieden. Want het kan bijvoorbeeld zijn dat er meerdere collega’s besmet thuis zitten. We willen dan voorkomen dat er meer onderlinge besmettingen plaatsvinden en kiezen er dan voor om (tijdelijk) wel over te gaan tot het dragen van mondkapjes.
Wij vertrouwen hierbij op het oordeelvermogen van het kernteam binnen elke woning of afdeling. Manager(s), arts en psycholoog monitoren samen hoe het staat met de besmettingen en besluiten al dan niet over te gaan op het (tijdelijk) dragen van mondkapjes.

Wat kunt u als bezoeker doen?
Wij vertrouwen op uw eigen oordeelvermogen als u bij uw naaste op bezoek wilt gaan. Bent u bijvoorbeeld net terug van een vliegvakantie of heeft u een gezellige BBQ of feest bijgewoond met veel mensen? Dan adviseren wij u een zelftest te doen voordat u besluit op bezoek te komen. Hiermee beschermt u niet alleen uw naaste, maar ook het zorgteam dat juist in deze drukke zomerperiode niet gemist kan worden.
Daarnaast vragen wij u zich aan de basisregels vast te houden, zoals een goede handhygiëne en wat afstand proberen te houden van elkaar. En uiteraard staat het u altijd vrij om zelf een mondkapje te dragen wanneer u zich daar om welke reden dan ook prettiger bij voelt.

Wij wensen u een fijne zomer toe!

footer boog