divider

Stand van zaken corona-maatregelen bij ZorgSpectrum

We zijn verheugd dat de coronacijfers een dalende lijn laten zien. Zowel het aantal besmettingen onder cliënten als medewerkers daalt en daar zijn we uiteraard erg blij mee!
Ondanks dat er geen wijzigingen hebben plaatsgevonden in de maatregelen bij ZorgSpectrum, vinden we het belangrijk u op de hoogte te blijven houden van de stand van zaken.

Mondkapjes
Allereerst is het nog steeds verplicht voor medewerkers op de locaties en in de zorg bij cliënten thuis om een mondkapje te dragen. We hopen hiermee het risico op corona-besmettingen te verminderen en daarmee de zorgcontinuïteit te kunnen blijven bieden. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 19 april (t/m Pasen). Daarnaast is het dragen van een mondkapje ook effectief om besmetting met het reguliere griepvirus (influenza) tegen te gaan. In deze tijd van het jaar is dit jaarlijkse griepvirus namelijk ook actief. Door het dragen van een mondkapje wat langer verplicht te stellen, hopen we ook hiervoor het risico op onderlinge besmetting te beperken.

Boostervaccinaties
Veel cliënten hebben inmiddels een extra (2e) boostervaccinatie gekregen. We blijven deze mogelijkheid bieden aan cliënten die hiervoor in aanmerking komen en waarvoor de medische begeleiding onder de verantwoordelijkheid van de Specialist Ouderengeneeskunde valt. De cliënten bij wie de huisarts de hoofdbehandelaar is, worden door de huisarts geïnformeerd over de vaccinatie.

Vragen?
Indien u nog vragen heeft, dan kunt u hiervoor terecht bij de manager Zorg en welzijn van de woning of afdeling waar uw naaste woont of verblijft. Voor een antwoord op de meestgestelde corona-vragen, kunt u eveneens terecht bij de ‘Veelgestelde vragen’ rechts op deze pagina.

 

footer boog