divider

Start regionale opvang corona cliënten in De Geinsche Hof per 23 november 2021

Met ingang van dinsdag 23 november a.s. wordt in De Geinsche Hof de revalidatie-afdeling (vleugel A op de 1e verdieping) tijdelijk ingericht voor de regionale opvang van corona cliënten.

Stijging coronabesmettingen in de regio
In de regio Utrecht loopt het aantal coronabesmettingen fors op. Voor de opvang van corona-patiënten vanuit de ziekenhuizen en de thuiszorg zijn in de regio meer coronaplaatsen nodig. Bij verschillende zorgorganisaties, waaronder ZorgSpectrum locatie De Geinsche Hof, worden extra coronabedden opengesteld. We noemen dit ook wel een cohortafdeling.

Cohortafdeling in De Geinsche Hof
De cohortafdeling zal op vleugel A komen en vanaf 23 november a.s. starten. Het gaat om 18 bedden die gefaseerd worden ingezet. Dit betekent dat voor de huidige cliënten die op dit moment in deze vleugen revalideren, een passende andere revalidatieplaats binnen ZorgSpectrum wordt gezocht.

Veiligheid
De vleugel is volledig afgeschermd van de overige woningen en afdelingen, waardoor het contact met cliënten en medewerkers die op deze specifieke afdeling verblijven, goed is afgeschermd.
Vanuit de maandenlange ervaring die wij hebben met het werken in een cohortafdeling in twee andere locaties van ZorgSpectrum, zijn alle werk- en hygiëneprocessen hierop ingericht. Denk bijvoorbeeld aan een aparte ingang voor de komst van cliënten, de schoonmaak van de lift na aankomst, het wassen van beddengoed of borden/bestek, etc.

Vragen?
Indien u over de cohortafdeling vragen heeft, dan kunt u hiervoor terecht bij manager Zorg en welzijn van de woning of afdeling waar uw naaste woont of tijdelijk verblijft.

footer boog