divider

Versoepelingen per 5 juni 2021

Zoals ook door het Kabinet is aangekondigd, worden er landelijk weer versoepelingen doorgevoerd in het corona-beleid. Daar zij we uiteraard enorm blij mee en het verheugt ons dat we ook bij ZorgSpectrum deze versoepelingen met ingang van 5 juni 2021 gaan doorvoeren. In deze brief lichten we de maatregelen toe.

Aantal bezoekers
Vanaf 5 juni 2021 geldt het bezoekersaantal van maximaal 4 personen. Gevaccineerde bezoekers hoeven op de eigen kamer of appartement van de  cliënt geen mondneusmasker te dragen en ook niet op 1,5 meter afstand te blijven. Voor niet gevaccineerde bezoekers geldt dat zij wel de 1,5 meter afstand moeten houden. Als voldoende afstand houden niet mogelijk is in de kamer of het appartement dan kan, daar waar er in de locatie een Grand Café is, hiervan gebruik gemaakt worden. Zie voor meer informatie ‘Grand Café. Indien er géén Grand Café in de locatie is, en er ook geen 1,5 meter afstand aangehouden kan worden, dan betekent dit helaas dat er minder bezoekers in de kamer of het appartement aanwezig kunnen zijn. Indien u met uw naaste buiten bent, dan gelden de landelijke richtlijnen voor contacten buiten.

Grand Café
De Grand Cafés (indien aanwezig op de locatie) gaan weer open, ook voor bezoekers. Hierbij mogen er ook weer versnaperingen besteld en genuttigd worden. Aan één tafel mogen maximaal 4 mensen zitten. Indien er meerdere mensen uit één huishouden komen (of kinderen onder de 13 jaar), dan mogen zij met meer dan vier mensen bij elkaar aan dezelfde tafel zitten.
Zolang gasten in het Grand Café aan tafel zitten, mag het mondneusmasker af.
Het aantal bezoekers in het Grand Café is gebaseerd op het aantal vierkante meters en kan dus per locatie verschillen.

Mondneusmasker
Wanneer u zich als bezoeker verplaatst binnen de locatie, blijft het verplicht het mondneusmasker te dragen.  

Vragen?
Indien u nog aanvullende vragen heeft over de maatregelen, dan kunt u contact opnemen met het Hoofd Zorg en welzijn van de woning of afdeling waar uw naaste verblijft.
Ook kunt u de 'Veelgestelde vragen cliénten ZorgSpectrum' raadplegen in de 'downloads' rechts van deze pagina.

footer boog