divider

Feestdagen en corona

December is een tijd van ontmoeting. Een maand met momenten die we allemaal graag met familie en vrienden willen doorbrengen. In deze moeilijke tijd waarin corona ieders dagelijks leven beïnvloedt, is voor veel mensen juist deze decembermaand nog moeilijker. Het coronavirus brengt een aantal beperkingen met zich mee voor het dagelijks leven. Ondanks deze beperkingen hopen we dat iedereen fijne feestdagen tegemoet gaat.

En daar zouden we het eigenlijk heel graag bij willen laten: iedereen gewoon alle goeds toewensen met veel licht en warmte in deze wat donkerder tijden. Maar helaas, we maken ons grote zorgen over het oplopend aantal coronabesmettingen de afgelopen dagen. Met de naderende feestdagen voelen wij ons dan ook genoodzaakt een beroep te doen op cliënten, bewoners, familieleden en vrienden. Samen willen wij verdere besmettingen voorkomen.

Bezoek bij familie thuis
De feestdagen zijn vaak dagen die staan in het teken van samenzijn. Hierbij is het dringende advies, wellicht ten overvloede, om ook tijdens dit bezoek de overheidsmaatregelen goed in acht te nemen. Zodat het belangrijke contact met familieleden of vrienden niemands gezondheid schaadt.
We denken speciaal aan de overheidsmaatregelen zoals 1,5 m afstand houden, geen handen schudden, niezen/hoesten in de elleboog en handen goed wassen. Daarnaast is tevens het advies om zo min mogelijk verschillende mensen te ontmoeten. En om in de dagen voorafgaand aan deze bijzondere dagen zo min mogelijk andere contacten te hebben. Hiermee kunnen we met elkaar het risico beperken op verdere besmettingen.

Verblijft of woont u in één van onze zorglocaties? Bezoek blijft welkom!
Cliënten in onze zorglocaties kunnen gelukkig gewoon bezoek ontvangen, daar zijn we heel blij mee. Wel willen wij vragen om dit bezoek zo veel mogelijk te beperken tot één op één bezoek. En deze bezoekmomenten te verspreiden over alle kerstdagen en de dagen tussen kerst en oud & nieuw. Dit vragen wij om te veel drukte op de afdelingen en in de woningen te voorkomen.

Beperk reisbewegingen
Vanuit de overheid wordt een beroep op iedereen gedaan om de reisbewegingen te beperken. Wij doen dit verzoek ook aan de cliënten en hun familieleden en vrienden. Wanneer een cliënt er toch voor kiest om op bezoek te gaan bij familie buiten de locatie, dan nemen wij vijf dagen lang extra hygiënemaatregelen in acht. Zoals het dragen van extra persoonsbeschermende middelen (PBM) en de maatregel dat de cliënt op afstand van medecliënten en -bewoners verblijft. Daarnaast wordt de cliënt na vijf dagen getest op het coronavirus. Met deze extra maatregelen willen we voorkomen dat een mogelijke besmetting binnen familie- of vriendenkring wordt overdragen aan andere mensen.

Aanvullende tips
Via de onderstaande downloadlink zetten we nog enkele aanvullende tips voor de komende feestdagen op een rij.

--> Tips voor de feestdagen

Wij wensen u een fijne én gezonde feestdagen!

 

footer boog