divider

In de media worden er voorbeelden genoemd van zorgorganisaties waar er sprake is van verspreiding van het corona-virus via het koelsysteem. In dit nieuwsbericht informeren we u graag over de wijze waarop ZorgSpectrum het koelsysteem heeft ingericht.

Een veilig koelsysteem

In onze locaties werken we op alle locaties met een centraal koel-/ventilatiesysteem. We noemen dit WTW (warmte-terugwinning units). Alle units zijn gecontroleerd op veiligheid, ook specifiek op de wijze van ventilatie en daarmee het eventuele risico op verspreiding via dit koel-/ventilatiesysteem. Alle beschikbare types zijn gecontroleerd en veilig bevonden.
Dit concreet dat bij de bij ZorgSpectrum aanwezige WTW-units geen mogelijkheid is om COVID-19 te verspreiden via de luchtcirculatie.

Géén ventilatoren

Het RIVM raadt het gebruik van ventilatoren af. ZorgSpectrum heeft daarom besloten ventilatoren alléén te gebruiken in noodzakelijke gevallen. Of er sprake is van een noodzakelijke situatie, beslist het kernteam. Dit kernteam bestaat uit onder andere een Specialist Ouderengeneeskunde.

footer boog