divider

Geachte bezoekers,

Vanaf vandaag bent u weer welkom op de locaties. Dat is fijn, maar kan ook een beetje spannend zijn. Voor cliënten, voor ons als medewerkers, maar ook voor u als partner, familie, kennis of vrijwilligers. We vinden het belangrijk daar aandacht voor te hebben. Daarom hebben wij voor u achtergrondinformatie, tips en ondersteunende gedachten die voor u wellicht bruikbaar zijn.  

* Vijf helpende gedachten om angstige gevoelens te verlichten 
Op bezoek komen is spannend en kan gevoelens van angst geven. Een van de manieren om angsten te verlichten is: Anders denken. Denken, doen en voelen zijn immers nauw met elkaar verbonden. Daarom reikt ZorgSpectrum-psycholoog Marja Vink een vijftal gedachten aan die behulpzaam kunnen zijn om met een gerust hart weer op bezoek te komen. U kunt de bijlage hier bekijken

* Een naaste met dementie 
Eerder heeft ZorgSpectrum-psycholoog Frederik Jan Bruijel heeft een handreiking geschreven voor familie die op bezoek gaat bij hun naaste met dementie. Fijn dat hiervoor veel belangstelling was. Daarom brengen we het graag opnieuw onder uw aandacht. Klik hiervoor op de link hierboven. 

* Het ethisch kompas: maatwerk!
Graag willen we 'kwaliteit van leven' weer centraal stellen. Dat betekent dat we met elkaar kijken naar wensen en behoeften van cliënten en naasten, en daarbij zoveel als mogelijk rekening houden met de veiligheid. Hiervoor is binnen ZorgSpectrum een hulpmiddel ontwikkeld, namelijk het Ethisch Kompas. Psycholoog Amy van Doormaal en Specialist Ouderengeneeskunde Mirjam Bezemer leggen dit uit in deze vlog.

Wij hopen u snel weer te ontmoeten!

footer boog