divider

Bezoek weer welkom per 1 juli

Goed nieuws!

Wij zijn blij dat het Kabinet woensdag heeft besloten dat er per 1 juli geen beperkingen meer gelden voor het bezoek in verpleeghuizen. Uiteraard blijven er maatregelen gelden om het bezoek zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden.

Locaties weer open

Per 1 juli is bezoek weer welkom gedurende de hele dag. Op dat moment gaan ook de deuren van de locatie weer open. Dit betekent dat de locatie tot en met 30 juni alleen geopend is tijdens de vaste bezoektijden, voor de vaste bezoekers. Tijdens de overige uren van de dag is de locatie nog gesloten.

Bezoek weer welkom

Alle bezoekers zijn per 1 juli weer welkom en zij hoeven zich niet vooraf te melden. Bezoek kan plaatsvinden op de eigen kamer of appartement. Wij vragen bezoekers om niet met veel mensen tegelijkertijd te komen en altijd de 1,5 meter afstand te bewaren. Uiteraard kan men ook samen naar buiten. De Grand Cafés, Petit Cafés, en de huiskamer(s) zijn per 1 juli nog niet open voor bezoekers. Deze zijn voorlopig alleen voor bewoners en cliënten open, zodat zij elkaar weer kunnen ontmoeten.

We vragen iedereen om de maatregelen die in de samenleving als geheel gelden ook binnen en buiten de locaties te hanteren. Ondanks dat 1,5 meter afstand houden het meest veilig is, kunnen er omstandigheden zijn dat dit niet mogelijk is. Bijvoorbeeld bij het duwen van een rolstoel. We vragen de bezoeker in dat geval een mondkapje mee te neme, net zoals in het openbaar vervoer.

Wat te doen bij een eventuele besmetting?

Ook na 30 juni staat uw gezondheid en die van onze collega’s voorop. Bij een besmetting bekijken we op basis van de individuele situatie wat dit voor het bezoek betekent. Indien noodzakelijk, kunnen de afspraken omtrent bezoek voor die specifieke locatie, afdeling, etage of woning aangepast worden.

Meer informatie

We zijn erg blij met dit goede nieuws en hebben hierover op 25 juni alle cliënten en 1e contactpersonen per brief geïnformeerd.

footer boog