divider

Onderzoek gevolgen sociale isolatie door het coronavirus: wilt u meedoen?

Het bezoekverbod door het coronavirus maakt sociaal contact tussen bewoners, familie en vrienden moeilijker en fysiek contact onmogelijk. Wat betekent dit voor bewoners, voor familie èn voor zorgmedewerkers? U kunt aan dit onderzoek deelnemen door het invullen van een vragenlijst.

Binnen het project “Corona Tijden. Impact van Sociale Afstand op Kwetsbare Groepen” onderzoekt het Trimbos-instituut samen met twee universiteiten de gevolgen van sociale isolatie op bewoners van verpleeghuizen een woonzorgcentra. Als ZorgSpectrum willen wij u graag in de gelegenheid stellen aan dit onderzoek mee te doen.

Meedoen aan dit onderzoek?
U kunt als bewoner zelf of als familielid deelnemen. Door aan het onderzoek mee te doen, kunt u uw mening geven en aangeven hoe u de huidige situatie ervaart. Via onderstaande link komt u direct in de vragenlijst, invullen kan tot en met 27 mei 2020. Als u over een maand nog eens mee wilt doen, mag u aan het einde van de vragenlijst uw e-mail adres invullen. U kunt op elk moment stoppen met het onderzoek.

Ga naar de vragenlijst voor bewoners somatiek
Of kopieer in uw browser: https://data.trimbos.nl/index.php/639853?lang=nl

Ga naar de vragenlijst voor familieleden
Of kopieer in uw browser: https://data.trimbos.nl/index.php/561144?lang=nl


Resultaten
Met de resultaten van dit onderzoeken willen de onderzoekers de verpleeghuissector en de overheid adviseren over de juiste ondersteuning voor oudere bewoners in zorglocaties in deze tijd. De resultaten zullen door de onderzoekers worden gepubliceerd op de website https://coronatijden.nl en in verschillende (wetenschappelijke) publicaties. De eerste resultaten van dit onderzoek zullen naar verwachting begin juni bekend zijn.

Meer informatie
Meer informatie over het project kunt u vinden op de website van Corona Tijden (https://coronatijden.nl). Als u vragen of een klacht heeft over dit onderzoek, kunt u contact opnemen met het onderzoeksteam via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

footer boog