divider

Vooruitblik kabinetsbesluit bezoekersregeling


Het is alweer 7 weken geleden dat wij onze locaties hebben moeten sluiten voor bezoek. Nu de cijfers over het aantal bevestigde besmettingen zowel landelijk als ook bij ZorgSpectrum een dalende lijn laten zien wordt in de samenleving steeds meer gesproken over verruiming van de lockdown. Wat betekent dat voor ZorgSpectrum?

Persoonlijk contact
De impact van de sluiting van onze locaties voor onze cliënten en hun familie is groot. Het contact proberen wij op verschillende manieren te bevorderen. Door informatie te delen op Familienet, het bieden van de mogelijkheid tot beeldbellen, raamvisites en andere vormen. Hierover zijn mooie voorbeelden verschenen in de plaatselijke media en op Facebook. Al deze initiatieven maakt het gemis niet minder groot, maar boden hopelijk toch enkele momenten van fijn contact.

Vooruitblik kabinetsbesluit
ZorgSpectrum bereidt zich voor op de periode waarin locaties weer (gedeeltelijk) open mogen. Daarbij treffen wij maatregelen om niet alleen de locaties weer toegankelijk te maken, maar deze ook veilig te houden. De gezondheid van cliënten, bezoekers èn medewerkers is van groot belang.
Wij realiseren ons dat de maatschappelijke discussie ook voor verschil van mening zorgt.
De ene bewoner ziet het liefst dat het bezoekersverbod direct wordt opgeheven, in de wetenschap hiermee een vergroot risico op besmetting te lopen. De andere bewoner kiest voor gezondheid en veiligheid en is bereid daarvoor de bezoekersregeling in acht te nemen. Dit dilemma zorgt ook voor verschil van mening onder mantelzorgers.

Veilige woon- en werkomgeving
Vanuit onze visie waarin aandacht voor ieders eigen leefstijl en aansluiting bij persoonlijke ondersteuningswensen centraal staan, denken wij na hoe wij hier bij het openstellen van de locaties rekening mee kunnen houden. Daarbij hebben wij ook oog voor het bieden van een veilige omgeving voor medebewoners. Tevens hebben we de verantwoordelijkheid te zorgen voor een veilige werkomgeving voor onze medewerkers. Zij vormen het hart van onze organisatie en zonder hen is het bieden van zorg niet mogelijk. Zij laten weten bezoekers te missen, maar maken zich ook zorgen om de veiligheid en gezondheid van henzelf, hun naasten én van bewoners als er sprake is van openstelling van de locaties.

Concreet: hoe bereiden wij ons voor?
Per locatie kijken wij wat er nodig is om te voldoen aan de basismaatregelen, zoals de 1,5 meter afstand en de handhygiëne. Alle gewijzigde procedures rondom bijvoorbeeld de wasvoorziening, eten en drinken en het bezoeken van de Grand cafés, zullen wij hierop aanpassen. Nadat het Kabinet bekend maakt per wanneer bezoekers weer welkom zijn in zorglocaties, zullen wij meer informatie kunnen geven over de wijze waarop onze locaties weer gedeeltelijk open gaan en de veiligheid gewaarborgd kan worden.

 

De 1e contactpersonen van Nieuw thuis en Tijdelijk bij ons hebben een uitgebreidere brief ontvangen. Heeft u deze niet ontvangen? Dan is uw mailadres wellicht veranderd.
Wilt u dan uw gewijzigde mailadres toesturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.?

 

footer boog