divider

Verscherpte maatregelen vanwege coronavirus

Update: vrijdag 27 maart 2020 - 11.00 uur

 

Nog maar een krappe week geleden werd door het Kabinet de mededeling gedaan dat alle verpleeghuizen hun locaties voor bezoek moesten sluiten. In die week is er veel gebeurd. Eerder berichtten wij u al over deze emotionele weken voor u, uw naasten en voor ons als medewerkers.

Besmettingen bij ZorgSpectrum
Helaas hebben we de afgelopen dagen moeten constateren dat er ook cliënten bij ZorgSpectrum besmet zijn met het coronavirus. Het gaat om cliënten van de Houtense locaties Het Houtens Erf en Het Haltna Huis. De toename van het aantal besmettingen, evenals de ervaringen van zorgorganisaties in Brabant, hebben ons doen besluiten om vanaf vandaag aanvullende maatregelen te nemen. Dit doen wij om het risico op verspreiding van het virus te beperken.

Aanvullende maatregelen
We treffen voorzorgsmaatregelen voor alle cliënten en bewoners. Deze extra maatregelen zijn locatie-specifiek. De cliënten en 1e contactpersonen zijn hiervan op de hoogte gesteld. 

Veel gestelde vragen
Er is een aangepaste versie van de ‘veel gestelde vragen’ aan dit bericht toegevoegd. De dagen en tijden voor het brengen en halen van de was zijn gewijzigd. Dit hebben we gedaan omdat op een aantal locaties het te druk was en er daardoor te weinig rekening gehouden kon worden met het houden van 1,5 meter afstand. Voor de veiligheid van de familie en die van onze medewerkers, hebben we een aangepast schema gemaakt.  Daarnaast is de mogelijkheid toegevoegd voor psychologische ondersteuning voor uw naaste of voor u als mantelzorger.

Ik wens u een goede gezondheid.
Vivian Broex
Raad van Bestuur

 

Veelgestelde vragen d.d. 27-3-2020

Situatie coronavirus per locatie per 26 maart 2020 – 17.30 uur

Het Houtens Erf

    5   

Het Haltna Huis

    4

Hof van Batenstein

    -

De Plataan

    -

Vreeswijk

    -

De Geinsche Hof

    -

Herstelafdeling in Antonius ZH

    -

De Dichter

    -

footer boog