divider

ZorgSpectrum sluit de toegang tot haar locaties

Update: donderdag 19 maart 2020 - 21.40 uur

Het is verdrietig te moeten melden dat de deuren van onze locaties gedurende de aankomende periode voor bezoekers worden gesloten. Deze maatregel gaat per direct in. Dat wil zeggen dat de toegang vanaf donderdagavond 19 maart 2020 voor alle bezoekers gesloten is vanaf 21.00 uur.

Waarom is dit noodzakelijk?

Vanavond kondigden minister-president Rutte en minister De Jonge deze noodgedwongen maatregel aan. Sinds ons besluit van zondag 15 maart jl. om slechts één bezoeker per cliënt per dag toe te laten, hebben wij ons voorbereid op een mogelijke sluiting.
Dat deze maatregel al zo snel genomen moest worden, is voor ons weliswaar niet onverwacht, maar net zo verdrietig. Een moeilijke beslissing.
Toch beseffen wij dat het de enige juiste maatregel is om risico op besmetting van kwetsbare ouderen te beperken.

Wat betekent dit voor het contact met naasten?

We gaan er alles aan doen om de komende dagen te onderzoeken op welke manier we de cliënt met zijn/haar naaste op een andere wijze met elkaar in contact kunnen laten komen. Zoals bijvoorbeeld beeldbellen. Ook innovatieve hulpmiddelen die hiervoor ingezet kunnen worden, zullen wij zeker gebruiken.

Praktische vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat cliënten en contactpersonen veel praktische vragen hebben. Hoe doe ik het nu met de was? Ik help mijn naaste altijd met het schoonhouden van de kamer, hoe gaat dat nu? Wat is het protocol als er sprake is van een terminale fase? Voor deze vragen en antwoorden hebben wij een eerste versie opgesteld van ‘veelgestelde vragen’. Deze is in de loop van vrijdag 20 maart 2020 te vinden op onze website via de knop ‘Informatie Corona’.

Tot slot

In deze emotionele tijd willen wij alle betrokkenen veel sterkte wensen. Het is moeilijk om elkaar niet te kunnen zien, niet met elkaar te kunnen praten of elkaar vast te houden. Dat realiseren wij ons goed en wij zullen er alles aan doen om de aankomende periode zo draaglijk mogelijk te maken.

Wij wensen een ieder veel gezondheid.

ZorgSpectrum

Vivian Broex
Raad van Bestuur

 

 

footer boog