divider

bloggers TeunivandenHeuvel

 

De eerste helft van het jaar is achter de rug. Voor mij voelt het of die periode voorbij gevlogen is. Mijn eigen zomervakantie heb ik inmiddels al gehad, maar veel van mijn collega’s kijken er nog naar uit. Iedereen gaat bijkomen, uitrusten en weer nieuwe energie opdoen.

Voordat je zomervakantie zover is, heb je vaak nog het een en ander te doen. Voorbereidingen voor de vakantie, afsluiten op je werk. Vanuit soms hectische beslommeringen ga je naar een situatie vol ontspanning en zorgeloosheid.

Afsluiten en aankoppelen

En dan in de auto naar je vakantiebestemming. Tenminste dat was een maand geleden bij mij zo. Het afsluiten van de werkzaamheden was best pittig. Nadat dat was gebeurd, ging ik naar huis, hebben we snel de auto ingepakt, de caravan aangekoppeld en wat laatste dingen geregeld. En toen: de eerste de beste vakantiedag vertrokken naar het zonnige zuiden. Pfff…

Stilstaan

Na 160 kilometer stuurde de auto heel zwaar en deed-ie niet meer wat hij moest doen. We kwamen stil te staan op de Belgische snelweg. En ik kan je vertellen, dat voelt niet fijn.

We zetten de gevarendriehoek neer, trokken oranje hesjes aan en ‘112’ deed de rest. De Belgische politie was snel ter plekke. Zij waakten over ons tot de sleepdienst er was. Voorin de bergingsauto gezeten, auto achterop de auto-ambulance en de caravan aan de trekhaak. Op weg naar een camping.

De bergingschauffeur leverde ons af en daar zaten we dan, autoloos, maar wel met een fiets op een camping. Achteraf helemaal niets mis mee. De temperatuur was goed, de plaats (Gent) geweldig en de biertjes niet te versmaden.

In drie dagen ontstressen

Daarnaast waren we in drie dagen ontstresst en was onze auto gerepareerd. Uiteindelijk konden we onze vakantie weer vervolgen, richting Zuid-Spanje. Die rust had ons goed gedaan! Als ik iemand een tip mag geven…

Inmiddels ben ik alweer een paar weken aan het werk en gaan veel collega’s de komende tijd zomervakantie vieren. Aan de achterblijvers de taak om er met z’n allen iets van te maken. Dat gaan we ook doen.

En ook al zal het niet altijd van een leien dakje gaan, wij gaan zeker voor een mooie zomertijd voor onze cliënten. Waarin wij heus zullen merken dat het af en toe anders gaat, maar ook veel baat zullen hebben van de opgeladen energie van uitgeruste collega’s.

Voldoende oefenen

En wat mij betreft ga ik voor de slogan van Loesje: ‘Vakantiestress voorkom ik door het hele jaar voldoende te oefenen’. En dat wens ik - naast een hele fijne zomertijd en vakantieperiode - al mijn collega’s toe.

Blogger: Teuni van den Heuvel, Hoofd Zorg & Welzijn

footer boog