divider

“Aan het eind van de dag ging ik altijd met een goed gevoel naar huis.” – Rebecca Slagmolen

Ik volg de opleiding voor Verpleegkundige niveau 4. En in mijn eerste jaar ging ik stage lopen bij ZorgSpectrum. De stage beviel goed en mijn leidinggevende vroeg me of ik interesse had om in de zomervakantie te komen werken. Dat wilde ik graag!

Ook tijdens mijn vakantiewerk mocht ik werken voor mensen met dementie. Je verwacht dat misschien niet, maar de cliënten wéten wie je bent. Ik vind het contact met hen leuk, want ze hebben altijd interesse in je. Ze vragen dan bijvoorbeeld: “Hallo Rebecca, hoe gaat het met je?” En ik vind het leuk om hen te leren kennen. Om te weten hoe iemand leeft en wat zijn of haar gewoonten zijn. Je leert ook de behoeften en wensen van de ander kennen. Dat maakt het werk leuk voor mij.

Tijdens de vakantie werkte ik als Helpende. Ik kreeg meer taken en verantwoordelijkheden dan tijdens mijn stage. Ik vind dat leuk en erg prettig. En je kunt toch altijd bij je collega’s terecht voor hulp. Aan het eind van de dag ging ik altijd met een goed gevoel naar huis.

Je moet dit werk met je hart doen. Als je niet openstaat om ook de minder leuke klusjes te doen, dan is dit werk niet voor jou. Je moet het voor de mensen doen. Voor de mensen die dit niet meer zelf kunnen en daar nu hulp bij nodig hebben. Als je kan werken met je hart dan is het een erg leuke baan.

En het verdiend goed als student! Ik ben van het gespaarde geld op vakantie gegaan naar Ethiopië. Dat had school geregeld en we zijn op bezoek geweest naar zorginstellingen. Dat is natuurlijk niet te vergelijken met hoe het in Nederland gaat. We mogen blij zijn met de kwaliteit van zorg hier!

Wil jij ook tijdens je vakantie geld verdienen?
Volg je een opleiding in de zorg? Dan kun je werken als Helpende of Verzorgende tijdens je vakantie.
Heb je geen opleiding in de zorg? Dan kun je bijvoorbeeld aan de slag als Huishoudelijke Hulp of medewerker in het Grand Café.

footer boog