A A A

Oog voor u

Hollandse weken in Het Houtens Erf

Met veel muziek, lekkere hapjes en extra inzet van vrijwilligers, haalt verpleeghuis Het Houtens Erf het vakantiegevoel in huis met de “Hollandse weken”. Veel bewoners kunnen niet of slechts met moeite naar buiten, laat staan op vakantie. Met een zes wekend durend thema wordt dat gevoel van vakantie tóch een beetje binnen gevierd.

 

Dorien Hofenk, activiteitenbegeleidster: “Het gevalt ons goed, de bewoners en familieleden vinden het leuk en over de inzet en aanwezigheid van de vrijwilligers hoeven we ons geen zorgen te maken. Zij nemen ons graag werk uit handen.” Het thema Hollandse weken is voor iedereen een heel herkenbaar onderwerp. Met zang, muziek en de juiste Hollandse attributen zoals een kunstkoe, klompen en afbeeldingen, worden de prikkels meegegeven waardoor de verhalen vanzelf loskomen.

 

Ook alle creatieve activiteiten staan in het teken van Holland. Zo worden er tulpen gemaakt, is er een oud-Hollandse spellenmiddag en een film over de keukenhof.

Omwonenden, familieleden en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd op de dinsdag- of donderdagmiddag de Hollandse weken in Het Houtens Erf mee te beleven. U bent van harte welkom!

(tekst: Léon van Zijl, “Het Trefpunt” d.d. 11 juli 2012)

(Moustache tekst&beeld)

Alle middagactiviteiten zijn van 15.00 -16.30 uur

Het zomeravondconcert is van 19.00 – 20.30 uur

 

Donderdag 19 juli: film van de keukenhof

Dinsdag 24 juli: Oud Hollandse spelen 

Donderdag26 juli: Wafels bakken + draaiorgeltje 

Dinsdag 31 juli: fruitmiddag 

Donderdag 2 augustus: Hollandse quizmiddag  

Dinsdag 7 augustus: zomeravondconcert  

Donderdag 9 augustus: ijsmiddag met ijskar + groter draaiorgel

Dinsdag 14 augustus: Lenie speelt accordeon  + haring

Donderdag 16 augustus: zomerbingo