A A A

Oog voor mij

Vrijwilligersvacatures

 

Vrijwilligerswerk is plezier voor twee!

Het belang van vrijwilligers bij Zorgspectrum

 

Vrijwilligers doen in de samenleving belangrijk werk. Zij zetten zich graag in voor anderen die hulp nodig hebben waar andere mogelijkheden voor hulp ontbreken. In de vrijwilligerszorg draait het vaak om het contact van mens tot mens, dát is vaak de uitdaging voor de vrijwilliger. Het doen van vrijwilligerswerk geeft zin, plezier en voldoening aan het leven. Daarom is het vrijwilligerswerk waardevol voor twee: het is plezierig voor zowel de hulpverlener als voor degene die hulp ontvangt!

 

Hieronder treft u de vrijwilligersvacatures aan van onze locaties.

Wilt u meer informatie over vrijwilligerswerk binnen Zorgspectrum, een vrijwilligersvacature of een oriënterend gesprek over de mogelijkheden? Neemt u dan gerust contact op met onze vrijwilligerscoördinatoren.

 

 

Vrijwilligersvacatures in Het Haltna Huis (Houten)

Vrijwilligersvacatures in Het Houtens Erf (Houten)

Vrijwilligersvacatures in Hof van Batenstein en De Plataan (Vianen)

Vrijwilligersvacatures in De Geinsche Hof (Nieuwegein)

Vrijwilligersvacature in Vreeswijk (Nieuwegein)

 

Er zijn op dit moment geen vrijwilligersvacatures in onze locatie Zuilenstein.

 

Vrijwilligersvacatures in Het Haltna Huis

 

Afdelingsvrijwilliger (Het Haltna Huis, Houten)

Persoonlijke aandacht geven aan cliënten die daar behoefte aan hebben, bijvoorbeeld een gezellig praatje met iemand maken, samen de krant lezen, een wandelingetje maken, fruit schoon maken, samen een spelletje doen of samen koffie drinken. Wij zoeken voor deze functie mensen die het liefst 1 á 2 vaste ochtenden ter beschikking hebben.

 

Gastheer/gastvrouw in het restaurant (Het Haltna Huis, Houten)

Vindt u het leuk om gasten te ontvangen, hen te helpen bij het zoeken naar een plaatsje in het restaurant, te assisteren bij het uitserveren van de maaltijden en ook te helpen met afruimen? Dan is gastheer/gastvrouw zijn wellicht iets voor u.  Er wordt zoveel mogelijk met een vast rooster gewerkt en u kunt aangeven welke dag(en) van de werkweek uw voorkeur heeft. De tijd is van 11.15 tot 14.00 uur.

 

Vrijwilligersvacatures Het Houtens Erf

 

Bezoekvrijwilligers (Het Houtens Erf, Houten)

Voor alle afdelingen zijn wij op zoek naar bezoekvrijwilligers. Een praatje maken, de krant voorlezen een spelletje doen, muziek luisteren, etc. De dag en het tijdstip kan in overleg worden bepaald.

 

Vrijwilliger in het Grand Café (Het Houtens Erf, Houten)

De werkzaamheden bestaan uit het dekken van de tafels, het opnemen en uitserveren van de warme maaltijd, afruimen van de tafels. Ervaring is niet vereist, affiniteit met de doelgroep wel. Lijkt het u iets? Bent u één of meerdere vaste dagen per week beschikbaar? Dan ontmoeten wij u graag!

 

Nagelverzorging (Het Houtens Erf)

Voor alle afdelingen zijn wij op zoek naar één of meerdere personen die het leuk vinden om nagelverzorging bij onze bewoners te doen. Vijlen, lakken, masseren. Even een heerlijk relaxmoment voor onze bewoners. De dag en het tijdstip kan in overleg worden bepaald.

 

Wandelvrijwilligers (Het Houtens Erf)

Voor diverse afdelingen is Het Houtens Erf  op zoek naar vrijwilligers die willen wandelen. Bent u fysiek in staat om een (zware) rolstoel te duwen en heeft u affiniteit met onze doelgroep? Dan komen wij graag met u in contact!

 

Vrijwilligersvacatures Hof van Batenstein

 

Marktvrijwilligers (Hof van Batenstein, Vianen)

Vanaf april 2014 starten we weer op de woensdagen van 9.45 uur tot ±11.15 uur met het samen bezoeken van de markt in Vianen en andere winkels. Uiteraard beginnen we met een kopje koffie of thee in ons eigen Grand Café. Bij slecht weer gaat de activiteit niet door.

 

Individuele bezoeken aan bewoners (Hof van Batenstein, Vianen)

Welke vrijwilliger vindt het leuk om één keer in de week een praatje te maken met een bewoner? De krant samen te lezen, de planten te verzorgen, te wandelen of boodschappen te doen? Kortom, individuele begeleiding van een bewoner. De tijden zijn in de ochtend vanaf 9.30 uur of de middag vanaf 14.30 uur.

 

Grand Café vrijwilliger (Hof van Batenstein, Vianen)

Voor het begeleiden van de avondmaaltijd zoeken wij een vrijwilliger op de  maandag (1x in de 14 dagen)- zaterdag- en/of zondagavond (volgens rooster) van 16.30 tot 19.00 uur. Een andere dag is dit ook bespreekbaar. Voor de zaterdag zijn wij ook nog op zoek naar vrijwilligers voor de middaguren vanaf 11.15 uur t/m 13.30 uur. De taken zijn bijvoorbeeld het assisteren bij het serveren van de maaltijden, koffie/thee en bij het dekken van de tafels, het bedienen en het afruimen.

 

Begeleiding op de verpleegafdeling (Hof van Batenstein, Vianen)

Voor de beschermde afdeling Oostpoort voor psychogeriatrische bewoners, zoeken we vrijwilligers die bewoners kunnen begeleiden in de avond van 17.00 – 19.00 uur voor de begeleiding rond de maaltijd en het verzorgen van de koffie/thee etc.

 

Vrijwilliger voor de beweegtuin (Hof van Batenstein, Vianen)

Vanaf april 2014 zoeken we een vrijwilliger die assisteert bij het halen en brengen van de bewoners van verpleegafdeling Oostpoort en Blauwpoort. Daarnaast ondersteunt hij/zij bij het oefenen van bewoners in de beweegtuin.

De tijden zijn op maandag van 14.30 tot 15.30 uur met een uitloop tot 16.00 uur. De activiteit wordt aangeboden en begeleid door een  medewerker fysiotherapie.

 

Duo-fiets vrijwilliger (Hof van Batenstein, Vianen)

Wie is er sportief, houdt van fietsen en vindt het leuk om samen met bewoners een stukje te gaan fietsen met de duofiets?

De duo-fiets is uitgerust met een trapondersteuning zodat  het niet extra zwaar is. Bovendien zit je gezellig naast elkaar zodat een praatje makkelijk is gemaakt.

Samen sportief genieten in de gezonde buitenlucht…wilt u dit ook? Neem dan contact op met Elly versteegh.

 

Huiskamervrijwilliger op het Reigerhuis afdeling Lekpoort (Hof van Batenstein, Vianen)

We zijn op zoek naar een vrijwilliger die ondersteuning wil bieden in een huiskamer voor een kleine groep bewoners met een psychogeriatrische indicatie die hulp nodig hebben bij o.a. het begeleiden van de koffie/thee, activiteiten en de maaltijden.  De werkzaamheden vinden plaats op maandag t/m zondag en de werktijden zijn van 8.00 – 10.00 uur (helpen bij het ontbijt), of van 10.00 tot 13.00 uur (koffie inschenken, ondersteunen bij de middagactiviteit en maaltijd), of van 15.00 – 18.00 uur (helpen bij de koffie, de middagactiviteit en de avondmaaltijd).

 

Gastheer/gastvrouw afdeling Lekpoort (Hof van Batenstein, Vianen)

Afdeling Lekpoort is een woonzorgafdeling waar bewoners zelfstandig wonen, voor deze afdeling zijn we op zoek naar een spontane vrijwilliger voor de verzorging van de koffie/thee en begeleiden maaltijdmoment. De werkzaamheden bestaan uit het zetten van koffie/thee en een praatje maken, uitdelen en ophalen of helpen bij het klaarmaken van de maaltijden etc. op dinsdag, woensdag, vrijdag, of zaterdag of zondag (1x in de 2 weken, in de even week) van 14.00 uur t/m 17.00 uur, en op dinsdag, zaterdag of zondag van 9.30 – 12.00 uur.  

Kookvrijwilliger Kleinschalig Wonen (Hof van Batenstein, Vianen)

Op afdeling Blauwpoort en Oostpoort wonen mensen met dementie samen in een groep van maximaal negen bewoners. Voor deze afdelingen zijn we specifiek op zoek naar een kookvrijwilliger, dus iemand die bij voorkeur samen met een bewoner de warme maaltijd voor de groep kookt, samen met de verzorging. Het gaat om de volgende dagdelen: vrijdag en zaterdag van 16.30 – 18.00 uur (afdeling Oostpoort) of de maandag dinsdag van 16.30 – 18.00 uur (afdeling Blauwpoort).

 

Vrijwilliger Kleinschalig Wonen – De Plataan (Vianen)

In De Plataan wonen mensen met dementie samen in een kleine groep van maximaal zes bewoners. Als vrijwilliger kun je met al je talenten en kwaliteiten terecht. Wandelen, naar de kerk brengen, fietsen, tuinieren, een klusje in huis, handwerken, helpen bij koken. Het kan allemaal!

Op alle dagen van de week is hulp van een vrijwilliger wenselijk, je kunt kiezen uit de ochtend, middag of avond. De werktijden en frequentie zijn in overleg bespreekbaar.

 

Begeleiding op de verpleegafdeling (Hof van Batenstein, Vianen)

Voor afdeling Blauwpoort is men op zoek naar een gastvrouw op maandag en op woensdag van 10.00 – 13.30 uur voor het verzorgen van de koffie/thee en begeleiden van een individuele activiteit samen met een bewoners (veelal activiteiten die de huiselijke sfeer ondersteunen, zoals wandelen,

gezamenlijk boodschappen doen, spelactiviteit etc.) en helpen bij de maaltijd.

 

Gastvrouw voor nieuwe bewoners (Hof van Batenstein, Vianen)

De gastvrouw heeft als taak nieuwe bewoners te begeleiden in de kennismaking met de woonomgeving met als doel het borgen van een algemeen gevoel van welbehagen. De gastvrouw leidt de nieuwe bewoner bij alle voorzieningen, laat kennis maken met medebewoners, vrijwilligers en medewerkers, begeleidt de nieuwe bewoner bij het eerste bezoek aan het Grand Café en geeft daarbij uitleg.

De introductie vindt plaats van 10.15 uur tot 13.00 uur op afspraak tussen de coördinator van zorg en de gastvrouw.

 

 

Vrijwilligersvacatures in De Geinsche Hof

 

Gastheer/gastvrouw Revalidatie Hotel (De Geinsche Hof, Nieuwegein)

Voor het ophalen en terug brengen van cliënten naar het restaurant, het ondersteunen bij de warme maaltijd, het inschenken van koffie/thee en het maken van een praatje of doen van een spelletje, zoeken wij een gastheer/gastvrouw. Bij mooi weer kan er een een wandeling met een bewoner worden gemaakt. De dag kan in overleg worden bepaald. Tijd: 17.00 uur tot 21.00 uur (in overleg kan het ook tot 20.00 uur).

 

Gastheer/ gastvrouw bij individueel wonen (De Geinsche Hof, Nieuwegein)

Voor het ophalen en terug brengen van cliënten naar het restaurant, het ondersteunen bij de warme maaltijd, het inschenken van koffie/thee en het maken van een praatje of doen van een spelletje, zoeken wij een gastheer/gastvrouw. Bij mooi weer kan er een een wandeling met een bewoner worden gemaakt. De dag kan in overleg worden bepaald. Tijd: 17.00 uur tot 20.00 uur.

 

Wandelvrijwilligers (De Geinsche Hof, Nieuwegein)

Houdt u van een lekkere wandeling op zijn tijd en vindt u het leuk om een praatje te maken met onze cliënten? Dan zijn wij op zoek naar u! Eén keer in de vier weken hebben wij op woensdag een wandelvereniging waarbij wij met zoveel mogelijk cliënten een lekkere wandeling willen maken door bijvoorbeeld het park Oudegein. Mocht u daarna nog niet uitgewandeld zijn, dan zou het ook heel fijn zijn als u individueel met een cliënt op pad zou willen gaan.

 

Fietsvrijwilliger voor de duo-fiets (De Geinsche Hof, Nieuwegein)

Voor een aantal cliënten zijn wij op zoek naar een ‘fietsmaatje’. U gaat dan met de cliënt op onze duo-fiets even lekker een rondje fietsen door bijvoorbeeld het mooie park Oudegein. De duo-fiets heeft trapondersteuning dus het is niet extra zwaar. Tijdens het fietsen kunt u een gezellig praatje maken met de cliënt die naast u op de fiets zoveel mogelijk mee trapt.

 

Vrijwilliger voor de linnenkamer (De Geinsche Hof, Nieuwegein)

Voor onze linnenkamer zijn wij op zoek naar iemand die het leuk vindt om de personeelsleden te ondersteunen met hun werkzaamheden, zoals het strijken van jasjes. We hebben uw hulp vooral in de ochtenden nodig.

 

Gastvrije vrijwillig(st)er gezocht ter ondersteuning van het restaurant en het winkeltje (De Geinsche Hof, Nieuwegein)

Voor het ondersteunen van de warme maaltijd tussen de middag in het restaurant, zoeken we enthousiaste en behulpzame vrijwilligers voor het dekken van de tafels, het uitserveren van maaltijden en licht schoonmaakwerk. Na het eten is het prettig als u de restaurantmedewerker ondersteunt met verschillende taken. Deze vacature gaat in combinatie met het winkeltje. Als er klanten zijn in het winkeltje, staat u achter de kassa en bent u bereikbaar voor eventuele vragen. Vindt u het leuk om afwisselend werk te doen, samen te werken met verschillende collega’s en daarbij om te gaan met ouderen? Dan komen wij graag met u in contact!

 

 

Vrijwilligersvacatures in Vreeswijk (Nieuwegein)

 

Gastvrouw/heer

Als vrijwilliger op de afdeling de Uitkijk (bewoners met psycho-geriatrische problematiek) bied je ondersteuning aan het zorgteam. Je zorgt voor een gezellig kopje koffie of thee in de huiskamer tussen 19.00 – 21.00 uur van maandag t/m zondag. Een praatje , luisteren naar muziek of samen het journaal kijken. Één avond, twee avonden of meerdere… De dagkeuze en het aantal avonden kunt u zelf bepalen.