A A A

Oog voor u

Mobiele uitleenservice geopend

 

Zorgspectrum, locatie Het Houtens Erf, heeft een uitleenservice voor cliŽnten en bezoekers. Zaterdag 12 mei stond deze mobiele uitleen, De Vrijbuiter, er voor het eerst. Gebruikers van deze service waren erg enthousiast.

 

Alle activiteiten op ťťn plek

In de Vrijbuiter is van alles te leen. Het idee ontstond bij Dorien Hofenk, medewerker Welzijn en Activering. ďWe wilden de vele activiteiten meer naar de mensen toe brengen. Met De Vrijbuiter kan men op ťťn plek terecht voor leuke activiteiten, dat kan zijn een advies over bijvoorbeeld een mooie wandeling in Houten, of juist om een gezelschapsspel of een boek te lenen. Dat is wel zo overzichtelijkĒ.

 

Er op uit in het weekeind

Door het mooie weer was er veel interesse voor de speciale fietsen voor mensen met een beperking, de rolstoelfiets en de duofiets. Met hun visite hebben verschillende cliŽnten een heerlijke fietstocht gemaakt. Het is leuk dat De Vrijbuiter laat zien dat er veel meer samen te doen is dan praten en koffiedrinken. Er is voor ieder wat wils, ook aan de (achter)kleinkinderen en is gedacht met bellenblaas en kleurplaten. In De Vrijbuiter zitten zowel activiteiten voor binnen als buiten. De reacties waren positief. ďDat dat toch maar allemaal kan hier, jullie doen zoveel voor de mensen!Ē, aldus een familielid. De Vrijbuiter staat er vooralsnog eens in de maand op zaterdagmiddag. De eerstvolgende keer is 9 juni.

 

 

 

(fietsvrijwilliger Piet de Boer en bewoonster mevrouw Tichelaar)