A A A

Oog voor u

Kopgroep Dementie

 

Omgaan met dementie

De fase nadat de diagnose dementie is gesteld, is vaak heel moeilijk. Hoe accepteert u van uzelf dat u geestelijk achteruit gaat? Hou houdt u goed contact met uw vrienden? Wat betekent het voor de relatie met uw partner? Aan wie vertelt u dat u dementie hebt en hoe vertelt u dat?

 

Wat en voor wie is De Kopgroep?

Bij Zorgspectrum in Nieuwegein kunt u begeleid worden in De Kopgroep. Deze groep wordt zo genoemd omdat de deelnemers zich vaak zorgen maken om veranderingen in hun hoofd. Deze veranderingen in het hoofd worden de ‘kop’zorgen genoemd.

 

Wat staat er op het programma?

De deelnemers van De Kopgroep komen wekelijks bij elkaar onder begeleiding van een psycholoog en een fysiotherapeut. Zij praten met elkaar over wat de ziekte voor hen betekent en wat de gevolgen ervan zijn voor hun dagelijks leven. U en de andere deelnemers bepalen zelf de onderwerpen. Vaak zult u herkennen dat anderen tegen dezelfde problemen aanlopen als u. Het kan prettig zijn om te horen hoe andere deelnemers omgaan met de veranderingen.

Naast praten is er ook een onderdeel beweging, waarin oefeningen en lichamelijke activiteit centraal staan.

 

Informatie en aanmelden

De groep komt bij elkaar in Zorgcentrum Vreeswijk in Nieuwegein (Lekboulevard 10). De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op woensdagochtend van 10.00 tot ca. 13.15 uur. De groep heeft een doorlopend karakter; u kunt op elk moment beginnen en blijven deelnemen zolang u daartoe in staat bent.

 

Meer informatie? Download hier de folder “De Kopgroep in Nieuwegein”