A A A

Oog voor u

Hulp bij dementie thuis - Mobiel Geriatrisch Team

 

De zorg thuis kan een moeilijke opgave worden wanneer er iemand in de naaste omgeving problemen krijgt door lichamelijke en/of geestelijke achteruitgang, bijvoorbeeld bij dementie, na een beroerte of bij andere ouderdomsziekten. In het dagelijks leven van mantelzorgers brengt dit de nodige verandering met zich mee.

Soms moet u bepaalde taken op u nemen die u nooit gedaan hebt en wordt het moeilijker zaken of problemen te bespreken. Vaak is geleidelijk aan steeds meer ondersteuning nodig. Voor die extra ondersteuning is er het Mobiel Geriatrisch Team van Zorgspectrum. Het team levert ondersteuning aan thuiswonende ouderen en hun mantelzorgers en adviseert indien nodig over behandeling. Wij kunnen ook een rol spelen bij diagnostiek, bijvoorbeeld wanneer het nog onduidelijk is wat de oorzaak is van de achteruitgang of als er sprake is van onbegrepen gedrag.

 

Zie voor meer informatie over het Mobiel Geriatrisch Team, onze folder.

 

Daarnaast is de Dementiegids Houten ontwikkeld. Deze gids is bedoeld als wegwijzer voor mensen met dementie, hun familieleden en mantelzorgers in de gemeenten Nieuwegein, Houten (inclusief Schalkwijk, Tull en ’t Waal en ’t Goy ), Vianen (inclusief Lexmond en Hagestein) en Bunnik (inclusief Werkhoven en Odijk). De gids kan ook voor hulpverleners handig zijn. U vindt in deze gids een overzicht van de organisaties en instellingen op het terrein van wonen, welzijn en zorg die u kunnen helpen bij vragen en problemen rond dementie. Zorgspectrum is één van deze deelnemende organisaties.

 

Zie voor meer informatie, de Dementiegids Houten.

 

Vergoeding

U kunt zich ook zonder indicatie aanmelden via uw huisarts of in overleg met uw huisarts. Er zijn geen kosten verbonden aan behandeling door het Mobiel Geriatrisch team.

Aanmelden of verzoek om meer informatie

Wilt u zich aanmelden voor het Mobiel Geriatrisch Team van Zorgspectrum of wilt u graag meer informatie, vult u dan onderstaand formulier in en één van onze casemanagers zal contact met u opnemen.

Tevens kunt u telefonisch contact opnemen met ons Servicebureau onder telefoonnummer 030-6575045. Het Servicebureau is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 – 12.00 uur.

 

Aanmeldingsformulier MGT

Bent u verwijzer?
Lees verder >